Amasya yöresinin tüm geleneksel yemekleri içinde yer alan ve sofralardan eksik olmayan çorba çeşitleri, dolmalar, börekler  köyümüzde de vardır.

Toyka Çorbası: Hemen her evde akşam yemeğinde veya eskiden sabah kahvaltısında sofralardan eksik olmayan çorba. Malzemesi: Su, un, aşlık( yarma), tereyağı ve nane.

Tarhana Çorbası:Yarma ve süzmeden müteşekkil kulak biçiminde kurutulan tarhana önceden ıslatılarak nohutla birlikte pişirilen kış mevsiminin en lezzetli çorbasıdır.

Etli Dolma: Muska biçiminde yapılmasıyla diğer dolmalardan farklılık arz eder. Her mevsimde, her evde salamura yaprak bulunur. Malzemesi:yaprak( tevek), yarma, az miktarda barbunya fasulyesi, kıyılmış soğan, nane, dana veya kuzu eti.

Kara Kelem( lahana) Dolması: Kara lahana yaprağı içine yarma, kıyılmış soğan, nane, nohut, salça ve baharat katılır. Pişirilen kazana  kemikli et de konularak kısık ateşte pişirilir.

Keşkek: Düğünlerin ve özel günlerin baş tacı yemeklerden birisi keşkektir. Keşkeğin temel malzemesi keşkeklik buğday düğünlerde özel olarak davul zurna eşliğinde törenle köy meydanındaki dibekte ( soku) döğülür. Fırınlarda güveç içinde pişileni daha lezzetli olur. Malzemesi:Kabukları alınmış buğday , et ve tereyağı

Kuru Fasulye :Köyümüzde yetişmiş olan kuru fasulyeden ( şeker fasulye) pişirilen yemek çok lezzetli olmaktadır. En büyük özelliği kolay pişmesi ve et tadında lezzete sahip olmasıdır. Malzemesi: Kuru fasulye (ak pahla), et, soğan, salça ve az miktarda baharat

Sini Böreği: Köyümüzde börek denince akla, kalaylı sinilerde pişirilen tereyağlı börek akla gelmelidir. 5 kat hamurdan oluşan böreğin arasına kimi zaman çökelek, ceviz veya kış aylarında iç yağı konur. Bayramların, nişan törenlerinin, düğünlerin, ölenlerin 40’ı, veya yılı için verilen ziyafetlerin temel yiyeceği börektir. Ramazanda sahur gecelerinin vazgeçilmez ana yemeği yine sini böreğidir. Bazı annelerimiz Ramazan öncesinde hazırladıkları yufkaları nemlendirip siniye döşeyerek pişirirdi ve üzerine cevizli gül suyu veya şekerli şerbet dökülürdü. Buna da işkefe böreği denir.

Genel olarak gözleme diye bilinen sac üzerinde pişirilen yağlılar, sac ekmeği (bazlama), mısır unundan yapılan cızlak ve kömbe, mısır ekmeği ( güdül), mayasız hamurdan yapılan hamursuz, dönderme, katmer, kaypak, mayalı fırın ekmeği ve haşhaşlı çöreklerin tadı bir başka oluyor. Süte ve yoğurda doğranan mısır ekmeğini uzun zaman köy özlemini yaşamış olanlar daha çok hisseder.

Kış yemekleri arasında kalle( barbunya fasulyenin haşlanmasıyla oluşur.), erişteli bulgur pilavı, haşhaşlı kesme makarna, cimcik çorbası, kara çorba, ak çorba, cevizli kelem, yahni, kurutulmuş biber ve patlıcandan yapılan dolmalar vb...

Zamanla yemek kültürü daha genelleşmeye başlamıştır. Köyümüzün ve yöremizin yemekleri  et, kuru bakliyat ve un mamullerinden oluşan yemeklerdir. Yaz aylarında sebze yemekleri (taze fasulye ve diğerleri) sofralarda yer alır.